Tapetisering i Oslo eller Bærum

Tapetisering i Oslo eller Bærum?

Ny tapet kan friske opp rom og endre hele stemningen. Å velge materiale og mønster kan være morsomt, men forarbeid og gjennomføring av tapetiseringen kan ta mye tid og kreve ekstra kunnskaper. Hvis du skal tapetisering så bør du også vurdere maling av og kanskje et nytt gulv for å virkelig komplettere en flott ny tapet.

Forarbeidet for tapetisering

Mange tapettyper er enkle å sette opp, men et viktig krav er at underlaget må være klargjort. Riktig og profesjonelt utført tapetsering kan faktisk øke boligens verdi derfor bør du ta deg god tid når du tapetiserer. Hvis du trenger å tapetisering på kort tid, kan det være lurt å leie dyktige fagfolk som sikrer deg et profesjonelt resultat. Før du tapetiserer må veggene være jevne og glatte. Hvis dette er tilfellet så trenger du bare å rengjøre og eventuelt matte underlaget dersom det er nødvendig.

Hvordan få jevnt underlag før tapetisering

Hvis underlaget er ujevnt må du pusse bort alle ujevnheter med slipepapir. Hull, hakk og fordypninger må dessuten behandles med sparkelmasse. Gjør gjerne en ekstra runde med sliping og sparking dersom  du har mange hull og fordypninger. Kontrollér nøye underlaget og reduserer alle ujevnheter, selv de små. Når du legger på tapet kan faktisk ujevnheter blir mer fremtredene. Avhengig av underlaget må du bruke ulike metoder. Hvis du f.eks har et underlag med glassfiberstrie så kan du unngå fiskebenmønstre ved å helsparkle underlaget før tapetiseringen.

Hva slags tapet skal jeg velge?

Det finnes mange tapettyper, noen skal ha påført lim på baksiden mens andre er det bedre med lim på veggen. Hør med personalet i butikken slik at du får det beste resultatet. Metodene for tapetiseringen varierer mye med tapettype. Hvis du er usikker og ikke ønsker å risikere merarbeid og feilinnkjøp bør du leie fagfolk. Vi har dyktig folk som har god erfaring med tapetisering, både når det gjelder forarbeid og gjennomføring.

 

Tapetisering i oslo

Tapetisering i oslo