På tide å male huset?

På tide å male huset?

Hvis du skal male huset utvendig må du huske at dette er en stor og omfattende jobb. Ta deg god tid og følge disse rådene for å sikre deg et godt resultat.

Hvilke farge bør jeg velge?

Det er naturligvis opp til deg hvilken farge du vil ha på huset, men husk at et hus står sjeldent alene. Slik at det kan være lurt å ta hensyn til naboer og kulturlandskapet.  Noen farger er vanskelige, f.eks. et hus som har rød dekkbeis vil som oftest i løpet av noen år begynne å falme. Hvit gjør at huset ditt skiller seg ut og mørke vindusflater blir mer synlig, nettopp fordi hvitfargen fremhever alt i forhold mørkelinjer, struktur, rust og etc. Hvis du velger hvit farge bør du velge en dempet tone. Dersom du er tvil er det alltid lurt å bruke en fargeprøveboks da kan du gjøre oppstryksprøve før du bestemmer fargevalget.

Når er det lurt å male huset?

For å unngå blemmer og at du får riktig mengde maling i strøkene, bør du male i temperaturer over 20 grader, og helst i skyggen. Et overskyet vær med ca 15-16 grader er perfekt malevær. Husk bare å avslutte før det blir for sent på kvelden. Om nettene blir det mer fuktig spesielt i sommermånedene, og da kan det legge seg dugg på malingen før den er helt tørr.

Bruk riktig produkt for husvask

Kraftvask anbefales før du maler huset, men husk at altfor hard spyling kan ødelegge treverket. Bruk gjerne såpemiddel som fjerner både fett, smuss, sopp og alger i samme slengen. Da sparer du tid og penger. Husk å skrape bort all løs maling før du maler.

Konkurransedyktige priser og erfarne malere

Dersom du har lite tid og vil sikre deg et profesjonelt resultat bør du leie erfarne malere. Våre malere har mange års erfaring med husmaling og gode fagkunnskaper. Ta kontakt i dag og få gratis befaring.

 

På tide å male huset?