Male hus i Oslo eller Bærum?

Male hus i Oslo eller Bærum ?

Det finnes ingen snarveier når du skal male hus i Oslo eller Bærum. Imidlertid finnes det enkle skritt som sikrer deg et perfekt resultat.

Velg riktig type maling

Det er kjempe viktig at du avgjør type maling du vil ha som toppstrøk. Ettersom grunnarbeidet vil variere avhengig av type maling; akrylmaling, oljemaling, beis eller en annen variant. Du bør også avgjøre valget basert på tidligere maling som huset ble malt med. Hør gjerne med personalet i malerbutikken hvis du er usikker.

På pass på været!

For mange kan det friste å male huset om sommeren når været er på sitt varmeste. Da tørker malingen raskt, tenker du. Men maling i stekende sol kan føre til bobler og andre problemer. Det er bedre å male i mildt vær med noen skyer på himmelen, da ser du lettere hvor du har malt også. Men ikke mal huset i altfor lav temperatur, eller når det regner. Da kan du få flekker eller matt maling.

Tenk på miljøet

Det er fort gjort å søle maling og noen ganger er det bare uunngåelig. Men du skal aldri helle malingsrester eller løsemiddel i naturen eller avløpet. Du må sørge for å levere malerester til en godkjent miljøstasjon. Når du tar pause bør du pakke malekosten godt inn slik at den ikke stivner – ingen vits til å sløse med arbeidsverktøyet heller!

Ikke mal for tynt

For at maleproduktene skal utføre jobben sin og beskytte treverket så må du ikke male for tynt eller male med for tynne strøk. Du kan sjekke hvor stor mengde som er anbefalt ved å se på malingsspannet eller høre med butikken du kjøpte malingen fra.

Ikke tid eller energi til å male huset? Kontakt oss og så gir vi deg gratis befaring. Våre malere har mange års erfaring med å male hus og sørger for all etterarbeid blir skikkelig gjort.

 

Male hus i Oslo eller Bærum