Male garasjen?

Male garasjen?

Å male garasjen er noe enklere enn andre maleoppdrag, spesielt fordi du slipper å tenke på malelukta og kan lufte godt raskt. Imidlertid er det en rekke ting du bør huske på for å få et godt resultat.

Rydd og vask garasjen

Før du begynner å male er det lurt å rydde garasjen, du vil helst slippe å få maleflekker på f.eks. sykler, verktøy eller gressklipperen. Du kommer også lettere til dersom du gjør det romslig for deg selv når begynner å male. Uansett om du kun skal bare male garasjen utvendig eller også inne, inkludert gulvet, så må du rengjøre garasjen. Da sitter malingen bedre og du unngår at malingen flasser på kort tid. Bruk gjerne høytrykkspyler slik at du kan rengjøre garasjen grundig, spesielt utvendig hvor det har dannet seg alger og sopp.

Bruk ordentlig arbeidsklær og sørg for god ventilasjon

Dersom du har oljeflekker på garasjegulvet så kan det hende du må bruke sterke kjemikalske stoffer. Bruk derfor hansker, briller og arbeidstøy for å unngå å få farlige kjemikaler på deg. Sørg også for god ventilasjon under og etter rengjøring av garasjen. Hvis det blåser veldig ute eller du er bekymret for at det vil blåse inn løse blader og støv, så kan du ha garasjedøren på gløtt.

Velg riktig maling og maleutstyr

Når rengjøring er unnagjort så kan du velge farge og deretter kjøpe riktig maling. Husk å velge maling som er kompatibelt med materialet til garasjen. Dette kan være alt fra aluminum, vinyl, furuplanke eller andre materialer. Hvis du er i tvil så er det alltid lurt å spørre. Malejobben går også mer effektivt med malerull for store overflater, og pensler for små vanskelig områder. Kontakt oss gjerne dersom du trenger å male garasjen. Våre malere har lang erfaring med å male garasjer både utvendig og innvendig. Spør gjerne om et prisoverslag, så gjør vi vårt beste for imøtekomme dine behov.

 

Male garasjen