Lurt å male innvendig

Lurt å male innvendig

Å male innvendig er ikke bare en flott måte å fornye huset på, men også svært lurt. F.eks. malt treverk er mindre smussmottagelig, lettere å rengjøre og mindre følsom mot fukt. I tillegg kan også ny innvendig maling friske opp gamle skap og skuffer, og en god investering dersom du vil gi huset en ny glød raskt og enkelt.

Velg maling som er lett å rengjøre

Når du velger maling bør du ta i betraktning at innvendig treverk slik som dører, karmer eller skapdører er ofte utsatt for smuss, skitt og støv. Derfor er det lurt å kjøpe maling som gir deg en fast og lett rengjørlig overflate, spesielt for utsatte områder som åpne kjøkkenløsninger.

Blank eller halvblank maling?

Blank maling er mest robust og krev mindre rengjøring. Men ulempen er at du trenger en helt jevn overflate ettersom malingens gjenskinn kan avsløre ujevnheter og overflatestriper. Dermed, dersom du kjøper helblank maling bør du sørge for god sliping, reperasjon og være nøye med malerareidet. Men hvis du hverken tid eller energi til å være svært nøye, så kan en god løsning være halvblank maling. Halvblank maling er robust og dessuten litt lettere å arbeide med.

Male over eller fjerne gammel maling?

Som regel bør du slipe ned gammel maling for at ny maling skal feste seg godt. Spesielt dersom du skal male over lakkert eller industrimalt treverk. Og hvis underlaget er svært slitt og malingen skaller av bør du slipe og sparkle grundig. For å spare tid er det lurt å bruke en elektrisk malingsavbrenner eller varmepistol. Dette kan ta litt tid, men det vil lønne seg for da sitter den ny malingen mye bedre. Kontakt oss dersom du trenger dyktige malere. Vi utfører et grundig forarbeid og beskytter tilliggende flater, og gir deg gjerne råd og tips angående farger og produktvalg.

 

male innvendig

male innvendig